Ιστορικό

 

Το 2003 μια παρέα Ομιλιτών με πρωτεργάτη τον αείμνηστο Θόδωρα Παπαδόπουλο πήρε την απόφαση να ιδρύσει έναν σύνδεσμο που σκοπό είχε να μπορέσει να μεγαλώσει το οπαδικό κίνημα του ΟΦΗ στο Ηράκλειο και να προσφέρει ανιδιοτελώς με όποιο τρόπο μπορούσε στην αγαπημένη μας ομάδα .
Όπερ και εγένετο,το καλοκαίρι του 2003 ιδρύθηκε ο σύνδεσμος μας ΚΡΗΤΕΣ 4 ΑΝΑΤΟΛΙΚΑ ΠΡΟΑΣΤΙΑ.
Στεγάστηκε στο ξεκίνημα του στην οδό Μεγάλου Κωνσταντίνου 33 στις πατέλες σε έναν μικρό χώρο 10 τ.μ. με ένα μικρό γραφείο και 3 καρέκλες αλλά με πολύ αγάπη και όρεξη για προσφορά στην ομάδα μας.
Το όνειρο όλων είχε γίνει πραγματικότητα και τα επόμενα χρόνια μέσα από τα γραφεία μας πέρασαν πολλοί,ο σύνδεσμος μεγάλωνε, η παρουσία του δυναμική,μέχρι που το 2009 συνέβη το μοιραίο που συγκλόνισε όλη την Ομιλίτικη οικογένεια.
Ο Θοδωρής έφυγε, μετά το τέλος του αγώνα με τον Πανθρακικό στο Παγκρήτιο Στάδιο έγινε το μοιραίο τροχαίο,ο αρχηγός μας έφυγε από την ζωή, μας άφησε το σώμα του αλλά το πνεύμα του είναι εδώ και μας καθοθηγεί,μας άφησε πίσω μια δουλειά και εμείς είμαστε υποχρεωμένοι να την τελειώσουμε, να φτιάξουμε έναν σύνδεσμο όπως αυτός τον ονειρευόταν, την υπόσχεση την δώσαμε,θα φτιάξουμε ένα σύνδεσμο μεγάλο που θα φέρει το όνομα του για να μείνει χαραγμένο στην οπαδική ιστορία του ΟΦΗ αιώνια.
Ο καιρός πέρασε, το σοκ ξεπεράστηκε και αρχίσαμε δουλειά. Πρώτη μας κίνηση να ορίσουμε έναν πρόεδρο ικανό να συνεχίσει το έργο του Θοδωρή,το όνομα αυτού Στέφανος Χρυσόπουλος.Ο Στεφανής μαζί με τον Χρίστο,τον Βαγγέλη,τον Μιχάλη,τον Μανόλη,τον Αντώνη,τον Σήφη και τα άλλα παιδιά πιάνουν δουλειά. Αποφασίζουν να ανακαινίσουν και να μεγαλώσουν τον χώρο αλλάζοντας τα πάντα. Έτσι κι έγινε, μεγαλώσαμε τον χώρο αλλάξαμε τα πάντα και φτιάξαμε έναν από τους ομορφότερους συνδέσμους στην Κρήτη.
Όλα είχαν μπει σε μια σειρά μετά τον αναπάντεχο χαμό του Θοδωρή μέχρι που στις αρχές του 2012 η μοίρα χτυπάει τον σύνδεσμο για δεύτερη φορά.Ο Στεφανής χάνει την μάχη με την επάρατη νόσο και μας αφήνει,δεύτερο σοκ για την Ομιλίτικη οικογένεια.
Δεν τα παρατάμε όμως είχαμε δώσει μια υπόσχεση και έπρεπε να την τηρήσουμε, αναδιοργανωνόμαστε πάλι και προχωράμε μπροστά μέχρι που τον Μάρτιο του 2012 και λόγω του νέου Αθλητικού νόμου αναγκαζόμαστε να αναστείλουμε την λειτουργία του συνδέσμου έτσι ώστε να κάνουμε όλες τις απαραίτητες διαδικασίες.Το διάστημα που χρειάστηκε 8 μήνες, με πολύ τρέξιμο, πολλές τρικλοποδιές, πολύ γραφειοκρατία και πολλές θυσίες,αλλά παρόλα αυτά τα καταφέραμε.
Ιούνιος 2012 ο Σύνδεσμος πλέον έχει επίσημα επαναλειτουργήσει με καινούργιο καταστατικό σε καινούργιο χώρο με την ονομασία ΚΡΗΤΕΣ 4- 2003 ΘΕΟΔΩΡΟΣ ΠΑΠΑΔΟΠΟΥΛΟΣ,ο νέος χώρος βρίσκεται πάλι στις πατέλες, Εμμ.Μπαντουβά 2 στον δεύτερο όροφο σε έναν ασπρόμαυρο χώρο 100τ.μ.
Δεχτήκαμε χτυπήματα από την μοίρα, μας έβαλαν τρικλοποδιές για να μας κάνουν να τα παρατήσουμε παρόλα αυτά είμαστε εδώ πιο δυνατοί από ποτέ με στόχο να τηρήσουμε την υπόσχεση μας στον αείμνηστο Θοδωρή και να υπηρετήσουμε από το πόστο μας ανιδιοτελώς την μεγάλη μας αγάπη, τον ΟΦΗ μας.